Gebruikte golfballen kopen

Gebruikte golfballen worden ook wel lakeballs genoemd. Gebruikte golfballen zijn een goed alternatief voor nieuwe golfballen. Een nieuwe golfbal is immers na je eerste drive vanaf de tee box al een gebruikte golfbal, toch?

Gebruikte Golfballen - par4

Breed assortiment merken en modellen

In onze webshop vind je gebruikte golfballen in een mix waarbij verschillende goedkope merken door elkaar zitten maar de gebruikte golfballen zijn ook naar merk en modellen te koop. Als beginnende golfer raak je meestal nog veel golfballen kwijt dus is het misschien handig om een goedkope mix gebruikte golfballen te kopen. Wanneer je al wat langer speelt en/of beter wilt worden en je aan je handicap wilt werken, is het handig om met 1 en hetzelfde model gebruikte golfballen te gaan spelen. Ook voor die speler biedt onze webshop oplossingen want we hebben zo goed als elk merk en elk model gebruikte golfballen voor je in de webshop.

Gangbare merken allemaal verkrijgbaar bij par4.nl

De meest gangbare merken gebruikte golfballen zijn Bridgestone, Callaway, Maxfli, Srixon, Taylor Made, Titleist, Top Flite, Vice en Wilson. Deze gebruikte golfballen en de verschillende modellen koop je bij ons tegen een aantrekkelijke prijs online en je hebt ze snel geleverd zodat je snel de golfbaan in kunt. Wat ons in de ogen van onze klanten onder andere bijzonder maakt is dat wij graag helpen bij de keuze voor een bepaald model gebruikte golfbal die bij je past. Je kunt ons bellen en appen maar je kunt ook langskomen op ons adres in Groningen.

Waarom liever gebruikte golfballen?

Nieuwe golfballen zijn altijd al duurder geweest dan gebruikte golfballen. Nieuwe golfballen zijn altijd beschikbaar geweest in de winkel. Maar sinds Corona is het aantal golfers in Nederland snel toegenomen. Daarentegen is het lastiger geworden om altijd nieuwe golfballen te kopen omdat er regelmatig problemen waren/zijn in de keten. Het komt daardoor wel eens voor dat nieuwe golfballen zijn uitverkocht. Vooral de laatste 2 jaren zijn gebruikte golfballen relatief goedkoper geworden dan nieuwe golfballen. Dat komt mede doordat de grondstoffen voor het maken van nieuwe golfballen zijn toegenomen. Ook de productiekosten van nieuwe golfballen zijn vanwege stijgende energiekosten toegenomen. Verder zijn transportkosten vanuit landen waar de nieuwe golfballen worden gemaakt ook toegenomen.

Al met al zijn nieuwe golfballen daarom dus een stuk duurder geworden ten opzichte van gebruikte golfballen. En daarom is het voor golfers in toenemende mate kostenbesparend geworden om gebruikte golfballen te kopen.

Zijn gebruikte golfballen goed voor het milieu?

Natuurlijk wordt gezegd dat het milieu gebaat is bij het recyclen van golfballen. En uiteraard is milieu een valide argument om gebruikte golfballen te kopen en met gebruikte golfballen te spelen. Maar de voornaamste redenen die onze klanten noemen voor het spelen met gebruikte golfballen is de lage prijs van gebruikte golfballen ten opzichte van een nieuwe golfballen. Bovendien zeggen klanten dat gebruikte golfballen net zo nieuw kunnen zijn als nieuwe golfballen.

De reden waarom par4.nl is opgericht is omdat de eigenaar nu eenmaal gefascineerd is door gebruikte golfballen en het zoeken naar de juiste bal, voor de juiste klant. Elke keer wanneer een lading gebruikte golfballen arriveert is het weer spannend om te ervaren welke merken en modellen er uit het water gekomen zijn en hoeveel modellen er van de verschillende merken in de mix zitten. En natuurlijk is het ook spannend om te zien hoeveel gebruikte golfballen nog als nieuw zijn en welk deel van de gebruikte golfballen niet goed genoeg is om nog te verkopen aan klanten. Ballen die te slecht zijn om nog te verkopen gaan in de afvalbak. Enkel de goede ballen gaan mee in de sortering. Wanneer een lading gebruikte golfballen arriveert sorteren we die met een aantal mensen uit naar merk en modellen. En slechts enkelen binnen ons team kunnen sorteren op kwaliteit. Want dat is een secuur werkje. Voor de klant is het immers ook spannend voor een eerste keer een gebruikte golfbal bij een nieuwe leverancier te bestellen. En wij willen die nieuwe of bestaande klant niet teleurstellen. Dus kijken we met de ogen van de klant naar de kwaliteit van een gebruikte golfbal wanneer we die op kwaliteit sorteren.

Kwaliteitsindeling gebruikte golfballen

Par4.nl levert gebruikte golfballen in de meest gangbare merken en modellen. En die gebruikte golfballen leveren we in 4 verschillende kwaliteiten.

De A-kwaliteit is zo goed als nieuw. Mooie glans, mooi wit, wellicht een logo en/of players stiftmarkering. De B-kwaliteit golfbal kan nog goed gespeeld worden. Deze golfbal heeft bijvoorbeeld lichte gebruik sporen en/of lichte verkleuring. Logo’s en stiftmarkeringen komen ook voor. Golfballen in C-kwaliteit hebben duidelijke gebruikssporen en/of verkleuringen en/of flinke stift markeringen. Sommige spelers zetten nu eenmaal een flinke tekening op hun golfbal. In deze kwaliteitsklasse kunnen ook X-out ballen voorkomen.

Als laatste kun je bij ons golfballen kopen in de klasse D, oftewel Crossgolf. Crossgolf ballen zijn golfballen die flinke verkleuringen en/of beschadigingen hebben. Dat gebruikte golfballen flinke verkleuringen hebben hoeft voor een beginnende speler niet veel uit te maken want een beginnende speler verliest in de regel nog veel gebruikte golfballen tijdens een rondje golf. Crossgolf gebruikte golfballen zijn in onze webshop €0,15 per bal.

Golfshop Groningen, Drenthe, Friesland.

Par4.nl richt zich in eerste instantie op de regio in het noorden van het land. Par4.nl is gevestigd aan de rand van de stad Groningen. Wij positioneren ons door onze gebruikte golfballen scherp op kwaliteit te sorteren, door de ogen van de klant, zodat klanten niet teleurgesteld raken maar juist wel terugkomen omdat ze goede ervaringen met ons hebben en ons vertrouwen.

Klanten kunnen mij bellen voor vragen en golfballen kopen en ophalen op ons adres aan de Bernardusstraat 17, Groningen.

Winkelwagen
Scroll naar boven