Wat zijn de beste golfballen?

Poeh, de vraag wat de beste golfballen zijn is lastig te beantwoorden omdat het antwoord op die vraag voor iedereen anders is. Daarom denk ik dat ik je daar niet een gericht advies over moet gaan geven. Ik denk wel dat het goed voor je is als je op enig moment met één en hetzelfde model golfbal gaat spelen omdat je dan een extra constante in je spel inbouwt. Je golf set is dan de eerste constante, want daar speel je elke keer mee als je de baan ingaat. En daar voeg je dan een bepaald model van een bepaald merk golfbal aan toe. En welk model van welk merk dat dan wordt, dat zou je denk ik het beste proefondervindelijk kunnen gaan uitvinden. Bij het vinden van het model dat bij je past kunnen we je wel wat richting geven, want we weten er wel het één en ander vanaf.

Beste golfballen - par4.nl

Afstand golfballen en zachte golfballen

Als je golft wil je graag ver en recht slaan maar je wilt ook controle over de bal hebben. Het zijn twee eigenschappen die zich lastig in een bal laten combineren. Een harde bal slaat ver maar met een harde bal heb je minder gevoel en dus minder controle. Met een zachte bal speel je met gevoel en controle maar daartegenover staat dat je afstand inlevert. De goedkopere golfballen zijn over het algemeen afstand golfballen. Daar lever je dus aan gevoel in. Vervolgens zijn er complexere, duurdere golfballen beschikbaar waarbij de producenten de twee eigenschappen zacht (gevoel en controle) en afstand willen combineren in één bal. Naarmate de specificatie van de golfbal complexer wordt, er duurdere grondstoffen worden gebruikt om de bal te maken en wanneer het productie proces complexer wordt, wordt de golfbal ook duurder. Daarnaast is het ook nog zo dat bepaalde merken een marktleidende positie hebben. Daardoor kunnen ze een relatief hogere prijs vragen voor hun product. En dat terwijl er andere merken zijn die wellicht golfballen produceren die vergelijkbare eigenschappen hebben. Maar dat is iets waar je zelf achter zult of kunt komen.

De beste golfbal voor een beginnende speler

Wanneer je begint met golfen is de beste golfbal voor jou waarschijnlijk een golfbal die niet duur is, wel rond is en dimples heeft zodat ie zo recht mogelijk de baan in vliegt wanneer je hem raakt. Ik zeg je dat een beetje dollend omdat je als beginnende golfer over het algemeen gewoon nog veel ballen verliest. Je weet simpelweg nog niet wat de beste golfbal voor je is en het is als beginnende golfer ook nog niet zo belangrijk. Je bent nog maar net begonnen en je leert je clubs waarschijnlijk net te spelen. Daar heb je het al druk genoeg mee. Je moet dan eerst wat constanter worden met je clubs dan je nu waarschijnlijk bent. Het betekent waarschijnlijk dat je je golfballen (op sommige holes) rechts en links door de baan slaat, nog niet alles kaarsrecht. Of je verliest nog wel eens een golfbal in een waterhindernis of in de bosjes. Dat is op zich al lastig genoeg. Waar je je dan niet teveel gedachten over wilt maken is hoeveel ballen je op een rondje verliest en hoeveel geld je eigenlijk het bos of waterhindernis inslaat. Om die reden is de beste golfbal voor jou een bal die niet te complex is in termen van specificaties. Een duurdere golfbal is voor jou dan nog niet per se de beste golfbal. De beste golfbal mag, als je nog een beginnende speler bent, gerust een goedkope golfbal zijn. En vaak zijn dat harde golfballen.

De beste golfballen voor als je al een tijdje speelt

Mede afhankelijk van hoe snel je constanter wordt met je clubs in de baan, ga je waarschijnlijk meer nadenken over hoe je je spel kunt verbeteren. Je merkt dat je al je clubs uit de tas durft te halen om ze in de baan te gebruiken. Misschien neem je les om je spel te verbeteren. En je denkt na over wat je, nu je je clubs een beetje kent, nog meer kunt doen om beter te worden. De beste golfballen zijn dan wellicht niet meer de harde kiezels die wel eens in de baan vindt als je zelf een rondje loopt. En de beste golfballen zijn dan ook niet meer per se die harde golfballen die je voorheen voor lief nam.

Welke golfbal past bij mij?

Wat nu belangrijk voor je wordt, of wat ik je aanraad, is dat je met een vast model golfbal gaat spelen om een constanter resultaat in de baan te halen en het aantal slagen op een rondje te verkleinen. Er zijn merken zoals Bridgestone, Callaway, Srixon, Titleist, Taylor Made en Wilson die voor spelers zoals jij in het midden prijssegment, golfballen produceren die de eigenschappen afstand en gevoel in 1 model golfbal combineren. Het zijn vaak 2-delige en 3-delige, maar soms ook 4-delige golfballen. Welke bal je kiest is aan jou maar ik raad je aan om gewoon eens een aantal golfballen van een bepaald model te proberen om te kijken wat bij je past. Ik speel zelf met alle ballen die nieuw uitkomen om te kijken hoe ze spelen en ik weet uit ervaring dat elk merk golfballen op de markt brengt die (met mijn techniek en swingsnelheid) min of meer vergelijkbare eigenschappen hebben met vergelijkbare modellen van andere merken. Dus ook dat is weer persoonlijk, maar toch. In de webshop geven we je in de omschrijving van de verschillende modellen golfballen ook informatie met betrekking tot de eigenschappen die de producent van de golfbal aan dat specifieke model toedicht.

Golfbal jaargangen – welke golfbal past bij mij?

De meeste merken brengen elke 2 jaar een update van hun bestaande modellen uit. Dat betekent niet per se dat de bal van de laatste update exact dezelfde eigenschappen heeft als het voorlaatste model. Het kan dus zijn dat een model dat een update ontving, voor jou niet hetzelfde speelt als een voorlaatste model. En dat wil je misschien wel helemaal niet. Misschien speel je liever met het voorlaatste model. Het aardige van onze webshop is dat je de voorlaatste, en oudere modellen, wel in onze webshop kunt kopen. Als je een voorkeur hebt voor een bepaald jaargang, vertel het mij dan en dan ga ik golfballen van dat bepaalde jaargang voor je bij elkaar zoeken. 

Golfshop Groningen, Drenthe, Friesland.

Par4.nl is gevestigd aan de rand van de stad Groningen. Wij leveren gebruikte golfballen per post door heel het land. Maar je kunt de gebruikte golfballen ook bij ons komen ophalen als je wilt. We kunnen dan ook eens samen wat gebruikte golfballen met vergelijkbare eigenschappen voor je bij elkaar zoeken zodat je die in de baan kunt proberen.

Winkelwagen
Scroll naar boven