Veelgestelde vragen

Mijn naam is Rudi Troost. Van mijn 6e tot mijn 11e woonde ik bij een golfbaan waar ik na schooltijd regelmatig naar verloren golfballen zocht. Die ballen maakte ik dan schoon en ik verkocht ze dan terug aan spelers.

In 2003 richtte ik een zaak op voor gebruikte golfballen. 1 van mijn werkzaamheden was het sorteren van golfballen en dat doe ik nog steeds. Sorteren betekent sorteren van golfballen mix (zoals de ballen in bulk uit het water komen) naar merk. En daarna van merk naar model. En daarna van model naar kwaliteit.

1 van de allerbelangrijkste dingen in deze markt is het scherp sorteren op kwaliteit. Je moet doen wat je de klant belooft. Als je zegt dat een bal zo goed als nieuw is, dan moet je ook scherp zijn bij het sorteren en moet je er voor zorgen dat je er alles aan doet om de golfbal die je sorteert er als nieuw uit te laten zien.

Wat ik wil is dat wanneer jij een bepaald product bij mij koopt, het product aan jouw verwachting voldoet wanneer je het thuis bezorgd krijgt.

Wij voeren 4 kwaliteitsklassen. Het zijn de kwaliteitsklassen A, B, C en D. Maar wat betekenen die klassen?

Klasse A is de hoogste klasse. Klasse A golfballen zien er zo goed als nieuw uit en spelen zo goed als nieuw. Ze hebben hun originele glans en ze hebben geen of nauwelijks merkbare beschadigingen. Deze klasse golfbal heeft haar originele eigenschappen en speelt daarom als een nieuwe golfbal. Het kan zijn dat Klasse A golfballen logo’s en/of kleine spelersmarkeringen hebben. Klein betekent daarbij dat het 1 of enkele kleine viltstift stippen zijn om de bal te markeren. Deze ballen hebben geen zware balmarkeringen.

Klasse B is de op 1 na hoogste kwaliteitsklasse. Klasse B golfballen hebben kleine oneffenheden, zoals een licht verschil in kleur en/of lichte beschadigingen. Deze golfballen hebben vaak nog hun originele glans. Ze kunnen duidelijk aanwezige stiftmarkeringen hebben. Een deel van de golfballen zal een logo hebben. Deze golfbal is nog goed te spelen, bijvoorbeeld tijdens een oefenronde.

Klasse C golfballen. Klasse C golfballen hebben duidelijk waarneembare oneffenheden. Ze kunnen hun originele glans (deels) verloren hebben. Ze kunnen duidelijke gebruikssporen hebben. Ze kunnen qua kleur verschillen. Ze kunnen duidelijke stiftmarkeringen hebben. En een deel van deze Klasse C golfballen zal een logo hebben. Daar tegenover staat dat Klasse C voor dit model de goedkoopste Klasse is. Deze golfballen zijn vooral geschikt om mee te trainen.

Klasse D is de laagste kwaliteitsklasse. Klasse D heet ook wel Crossgolf. Deze golfballen hebben grove oneffenheden. Ze zijn bijvoorbeeld sterk verkleurd. Ze kunnen ook grove beschadigingen hebben. Ze kunnen grote stiftmarkeringen hebben. En ze kunnen ook blaasjes hebben. Verder kunnen er refurbished en x-out golfballen inzitten. Maar je treft in deze mix uiteraard geen rangeballen aan. Deze Klasse D is de goedkoopste golfbal die we verkopen. Zij hebben hun beste rondje al lang geleden gezien. Maar daar staat tegenover dat het uiterst goedkope golfballen zijn. En dat maakt dat we veel van deze golfballen verkopen.

In de webshop kun je bepalen welke golfballen je wilt ontvangen. Als je weet wat je zoekt dan kun je met zoektermen werken. Je kunt bijvoorbeeld naar een bepaald merk en model golfbal zoeken. Je kunt verder ook gebruik maken van alle filters om te vinden naar wat je zoekt. Na betaling van je aankoop krijg je per e-mail een bevestiging van je bestelling. Je doorloopt daarna een proces waarbij je je bestelling plaatst en betaalt. En daarna gaan we jouw bestelling verwerken. Dat betekent dat we jouw pakketje klaarmaken voor bestelling.

Wanneer je voor 15.00 uur bestelt, doen wij ons best om jouw pakketje dezelfde dag nog via post.nl te versturen. Je hebt je levering binnen 1 tot 3 werkdagen in huis. Als je wilt kun je je bestelling ook op afspraak bij ons afhalen op ons adres in Groningen.

Wij versturen jouw order via PostNL. De verzendkosten worden automatisch via onze internetshop berekend. De verzendkosten zijn €6,50 voor verzendingen binnen Nederland. En voor een aankoopwaarde hoger dan €90,- is de verzending binnen Nederland gratis.

De verzendkosten voor verzending van Nederland naar België zijn €8,50 per pakket. Voor aankopen groter dan €92,- zijn verzendingen van Nederland naar België gratis.

Als je je order zonder verzendkosten wilt afhalen op ons adres in Groningen, dan is dat ook mogelijk, hetzij enkel op afspraak.

Ja, als je een bepaalde golfbal zoekt en daar is geen voorraad van in de shop of dat bepaalde model golfbal staat niet in de shop, neem dan gerust contact met mij op en dan maken wij afspraken met jou om die golfballen voor jou te reserveren. We zoeken jouw product dan bij elkaar en informeren je zodra we de bestelling rond hebben.

Als je een vraag hebt en je vindt hier het antwoord niet, kun je mij een mail sturen maar je kunt me ook bellen of een bericht sturen via Whatsapp. Mijn telefoon nummer is 06 110 87 990.

Winkelwagen
Scroll naar boven