Golfballen kopen

Golfballen kopen is leuk! Want er is altijd een golfbal te vinden die bij jou en jouw spel past.

Golfballen kopen - par4.nl

Lakeballs zijn gebruikte golfballen

Je kunt nieuwe golfballen kopen van verschillende merken en modellen maar je kunt die verschillende merken en modellen ook als gebruikte golfballen kopen. Elk merk heeft verschillende modellen. Elk model heeft bepaalde eigenschappen. Er is voor elke speler een golfbal die bij die speler past.

Welke golfbal past bij mij?

Het is belangrijk om voor jezelf te gaan bepalen welk model golfbal goed bij je past omdat het spelen met 1 model golfbal je spel constanter maakt. Want de golfbal waarmee je speelt is een constante, net zoals de set clubs waarmee je elke week de baan ingaat een constante factor is.

Welke golfbal bij je past hangt onder andere af van je budget. De meeste merken golfballen (Bridgestone, Callaway, Srixon, Taylor Made, Titleist, Pinnacle, Vice, etc.) hebben verschillende modellen met specifieke spelkenmerken voor verschillende type spelers. Om te bepalen welke bal bij je past kun je 4 of 5 modellen van verschillende merken uitproberen. Je koopt bijvoorbeeld 12 golfballen van 5 verschillende modellen. Een voorbeeld is 12 golfballen Bridgestone E6, 12 golfballen Callaway Chrome Soft, 12 golfballen Srixon Soft Feel, 12 golfballen Taylormade project a en 12 Titleist TruSoft. In het gebruikte voorbeeld noem ik modellen die min of meer overeenkomende eigenschappen hebben.

Verschillende modellen golfballen uitproberen

Je gaat vervolgens naar de golfbaan, neemt de golfballen van 1 model uit je tas en je start op de green. Daar put je een tijdje enkel met dat ene model golfbal vanaf verschillende plaatsen op de green en verschillende afstanden naar verschillende vlaggen, inclusief uphil en downhil puts. Vervolgens put je daarna ook met de andere modellen. Want dan zul je ervaren hoe de bal van een bepaald model reageert op jouw putting stroke. Je zult verschillen tussen de modellen gaan merken.

Na het putten ga je vervolgens met de verschillende modellen chippen en je kijkt opnieuw naar hoe de verschillende modellen golfbal op je slag reageren. Daarna oefen je de approaches naar de green, slagen van 65 tot 85 meter bijvoorbeeld. Je krijgt nu een nog beter beeld bij hoe de verschillende modellen reageren op jouw slagen, jouw spel, en je begint waarschijnlijk al een voorkeur te ontwikkelen voor een bepaald model. Uiteindelijk ga je met de verschillende modellen de baan in en speel je de verschillende modellen vanaf de tee box, door de baan heen, op de green en tot en met in de cup. Speel daarbij door de baan heen met je driver, al je houtjes en al je ijzers. Uiteindelijk zul je merken dat je voorkeur krijgt voor voor een bepaald model van een bepaald merk. Nu heb je je keuze gemaakt! Het is vanaf dat moment belangrijk dat je vervolgens voor langere tijd enkel met dat model golfbal speelt. Je kunt je oefenrondjes lopen met een Klasse B of Klasse-C golfbal spelen. Maar je rondjes voor een kaart voor je handicap of toernooien en competitie rondjes speel je bijvoorbeeld met een Klasse-A, nieuwwaardige golfbal. Je zult nu zien dat je spel constanter wordt.

Vertrouwd gebruikte golfballen kopen

Gebruikte golfballen kopen op het internet wordt vertrouwder wanneer je een redelijk beeld krijgt bij wat je nou eigenlijk werkelijk koopt en geleverd krijgt. Daarom vind je bij ons in de webshop voor elke type gebruikte golfbal een representatieve foto van de kwaliteitsklasse die je koopt. Want vertrouwen in wat je nu eigenlijk koopt is belangrijk, juist bij een gebruikt product.

Wat zijn de beste golfballen

Die vraag is lastig te beantwoorden. Het antwoord hangt af van het type speler dat je bent. Heb je een idee van je swingsnelheid? Wil je afstand opofferen voor een goed gevoel richting of op de green? Wanneer je een lage swingsnelheid hebt, is bal met een zachte kern doorgaans fijner om mee te spelen. Wanneer je een hogere swingsnelheid hebt is, past het wellicht bij je om een golfbal met een hardere kern te spelen. Spelers met een lagere handicap spelen in de regel met ballen die voor de Tour gemaakt zijn. Wat de laatste jaren wel steeds populairder is geworden is het spelen met een zachte golfbal. Daarnaast is de populariteit van gekleurde ballen de afgelopen 6 tot 7 jaren enorm toegenomen en die trend lijkt zich door te zetten.

Hoe duur is 1 golfbal

Hoe duur 1 gebruikte golfbal is hangt af van verschillende factoren. Het ene merk is duurder dan het andere, dat komt door de marktpositie. Het hangt ook af van de constructie van de golfbal. Goedkopere golfballen zijn 2-laags. Duurdere golfballen zijn 3, 4 of soms zelfs 5 laags. De bal is dan duurder vanwege de complexere structuur en het complexere productieproces. Hoe duur een golfbal is hangt ook af van de materialen die gebruikt zijn om de golfballen te produceren. Elk type materiaal heeft een eigen materiaalprijs. Zeker in het laatste jaar zijn grondstoffen voor het maken van golfballen sterk gestegen en ook dit jaar lijkt aan die kostengroei geen einde gekomen.

Wat overeind blijft is dat het verstandig is om met 1 model golfbal te gaan spelen. Om voor jezelf een constante in je spel in te bouwen. Net zoals je met 1 vaste golfset speelt, speel je dus ook met 1 vast model golfbal. Wanneer je dit onderwerp wilt bespreken, bel of app me dan gerust op telefoon nummer 06-110 87 990. Dan kijken we samen welke gebruikte golfbal bij je past en spreken we er een aantrekkelijke prijs voor af.

Golfshop Groningen, Drenthe, Friesland.

Par4.nl is gevestigd aan de rand van de stad Groningen. Ik onderscheid mij met par4.nl gebruikte golfballen door scherp op kwaliteit te sorteren zodat klanten niet teleurgesteld raken maar juist bij mij terugkomen omdat ze mij vertrouwen.

Klanten kunnen mij bellen en golfballen kopen en ophalen op ons adres aan de Bernardusstraat 17, Groningen.

Winkelwagen
Scroll naar boven